Vogt mig som din øjesten

af Ivar Schonhowd Haugen

Se og hør sangen fremført af Fredenskirkens Junior- og Pigekor

Nodeindstikket i KorNyt 2019 (1) er fra Norge og udvalgt af Anne Lise Quorning, organist, korleder og -instruktør og medlem af Hovedbestyrelsen for Folkekirkens Ungdomskor. Anne Lise fortæller her om baggrunden for valget af Vogt mig som din øjesten:

"Sidste sommer deltog mine tvillinger og jeg i ”Ung Kirkesangs” (FUKs norske søsterorganisation) Pilgrimsvandring og Sommerskole. På gå-ben mod ”Nidaros/Trondheim”, var vi med til at synge Ivar S. Haugens skønne og meget anvendelige korsats Vogt mig som din øjesten.

Som korleder ”hamstrer” vi alle de noder, vi kan – og denne var ingen undtagelse: jeg MÅTTE ha’ den med hjem til Danmark. I samarbejde med komponist og forlag fik jeg lov til at ”fordanske” satsen, hvilket blev til stor glæde for den yngste gruppe sangere på FUKs Landsstævne i efterårsferien 2018 – og hjemme i Fredenskirken i Aarhus.

Vogt mig som din øjesten findes også med et smukt akkompagnement, som kan bestilles hos Aarhus Musik (www.noder.dk). Ligeledes også udgaven for SAB. De to satser kan fint bruges sammen.

Skønt er det, når alle kirkens kor kan synge sammen – og menigheden i Fredenskirken måtte finde Kleenex frem, da vi sang denne sats til en højmesse, hvor både Junior-, Pige- og Voksenkor deltog."